2012-10-26

Krämig pestolax

Det här är nog snabbmat på riktigt - från att du plockat fram ingredienser till det att du satt dig vid bordet och avnjuter första tuggan på den färdiga gratängen, har det tagit max 25 minuter!


Ingredienser:
300 g laxfilé
En liten burk crème fraiche (eller mer)
1 msk pesto
Olivolja

Gör såhär:
1. Lägg laxen i en ugnsfast form.
2. Blanda pesto och crème fraiche i en skål och bred det sedan över laxen.
3. Ringla över en ansenlig mängd olivolja.
4. In i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter eller tills täcket fått fin färg.
5. Servera gärna med en sallad gjord på mycket babyspenat, salladsost eller fetaost, oliver, lättrostade pinjenötter och massor av olivolja (som du kan göra under tiden laxen står i ugnen).


 STEG 1.

 STEG 2.

STEG 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar