Ett tips i början är att gå efter ett matskedsmått, eftersom smaken kanske inte tilltalar (eller konsistensen heller för den delen), och då blir det inte så mycket gröt. Sedan blir det mer än vad man tror då psylliumfröna binder mycket vätska.
Fakir
1 del psylliumfrön
½ del hela linfrön
2½-3½ delar vatten
Lite salt
Fakir light, lchf
1 del psylliumfrön
1 del hela linfrön
1 del kruskakli
4-5 delar vatten
Lite salt
Liberal (något högre kolhydratintag än "standard" för lchf)
1 del psylliumfrön
1 del hela linfrön
1 del kruskakli
½ del solrosfrön (gärna rostade innan)
½ del Fibrex
5-6 delar vatten
Lite salt
Gör såhär (gemensamt för alla):
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
2. Låt koka under omrörning i cirka två - tre minuter tills en gelé bildats.
3. Häll upp i en skål och låt svalna lite innan du äter. Tillsätt eventuellt fett (lchf).
Färdigt!
Total ingredienslista:
(Tänk på att allt kanske inte är typisk lchf men kan vara okej i en mycket liten mängd, om du tänker köra en kur för att få fart på magen, vill göra en GI-variant eller kanske har icke-lchf-ätande besök som du vill ge något nyttigare alternativ till frukost.)
Linfrön (max 2 msk/dag enligt Livsmedelsverket, se länk: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Vaxtgifter/Linfro/)
Psylliumfrön (helst mörka, de ljusa smakar inte så bra)
Fibrex
Kruskakli
Solrosfrön (gärna rostade)
Pumpafrön
Valnötter
Chiafrön
Sesamfrön
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar