Detta bröd innehåller totalt cirka 12 g kolhydrater, alltså cirka 2 g per bulle.
Du behöver:
En bakplåt
Ett bakplåtspapper
En degbunke
Ugnen på 175 grader
2 dl mandelmjöl
1 dl Pofiber
1 dl kruskakli
½ dl psylliumfrön, mörka
½ dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
75 g smält smör
4 st ägg
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
Lite salt
Gör såhär:
1. Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, kruskakli, psylliumfrön, linfrön, salt och fiberhusk i en bunke.
2. Knäck i äggen.
3. Häll i det smälta smöret.
4. Häll i vattnet.
5. Rör om!
6. Låt svälla i cirka 15 minuter. Förbered plåt och papper under tiden och passa på att plocka undan alla grejer du inte behöver längre:)
7. Häll i bakpulvret och rör in i degen ordentligt. Tillsätt eventuellt en matsked eller två med vatten.
8. Forma degen till sex stycken bollar som du lägger på plåten med bakplåtspapper på. Platta till lite grann på toppen av bullarna.
9. In i ugnen i cirka 20 minuter. Låt bröden stå inne tills de fått en fin färg.
10. Låt sedan bullarna få svalna på ett galler eller liknande innan du lägger dem i en påse.
Tips!
Lchf-bröd håller sig mycket fräschare om du förvarar dem i frysen och plockar fram så många du skall ha kvällen innan, så är de "dagsfärska" och möglar inte så snabbt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar