2013-04-20

Snabb smörgås (LCHF/Paleo)

Kolhydratsinnehållet avgörs av vilka extra ingredienser man väljer att ha i, men hamnar mellan 3 g och 8 g kolhydrater per smörgås (utan pålägg). Kan ätas som en räkmacka, frukostmacka, bröd till maten. . . you name it!


Basingredienser till en normalstor smörgås:
  • 1 ägg
  • 0.75 - 1 dl mandelmjöl (beroende på äggets storlek)
  • ½ - 1 msk pofiber för att hålla kolhydratinnehållet nere lite (kan bytas ut mot ½ dl mandelmjöl)
  • Lite salt
För en lite större smörgås:
  • 2 ägg
  • 1 - 2 dl mandelmjöl (beroende på hur stor du vill att smörgåsen ska bli)
  • 1 msk pofiber (kan bytas ut mot ½ dl mandelmjöl)
  • Lite salt
Valfria ingredienser (jag har i lite allt möjligt). Ta en halv till en matsked av de ingredienser du vill ha i:
  • Linfrön (gärna rostade)
  • Solrosfrön (gärna rostade)
  • Chiafrön
  • Hackade valnötter
  • Sesamfrön
  • Pumpakärnor
  • Vallmofrön
Gör såhär:
1. Knäck äggen i en skål.
2. Häll i alla ingredienser som du vill ha i. Beroende på vilka ingredienser du valt att ha med, påverkar hur smetig smeten kommer bli. Mitt bröd brukar vara rätt så smetigt, nästan rinnigt.
3. Vispa ihop med en gaffel och häll sedan ut smeten på en assiett/liten tallrik.
4. Kör i micron på full effekt i cirka 2 minuter (beroende på effekt på micron, jag har 900 W på). Vänd sedan på brödet och kör lika lång tid på andra sidan. Man kan behöva vända med en stekspade.Tänk på att tallriken är väldigt varm när du tar ut den!
5. Lägg över brödet på en annan assiett (blir väldigt mycket kondens på undersidan av brödet, som du kommer se) och låt svalna, med fördel utomhus (jag ställer ut på balkongen).
6. Bred mackan med mycket smör och valfritt pålägg. Just nu är jag inne på makrill i tomatsås, äggmacka med kaviar och leverpastej med smörgåsgurka (INTE kombinerat alltihop förstås!).
ENJOY :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar