2013-04-21

Mjuk pepparkaka (LCHF)

Som grund använde jag mig av lchfgourmet.se's recept, men eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma fick jag improvisera lite.


Ingredienser och annat du behöver:

  • Bunke
  • Elvisp
  • Ugnen på 175°C
  • Slickepott
  • Sockerkaksform
  • Pensel
  • Liten kastrull
  • Mått
  • 5 ägg
  • 200 g crème fraiche/kesella. ELLER: 2 msk olja, 2 msk pofiber, ½ dl vatten
  • 125 g smör
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl (Aman Prana)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • Smör att pensla formen med
  • Kokosflingor/pofiber att "bröa" formen med

Gör såhär:
  1. Ugnen på 175°C som sagt:)
  2. Vispa ägg och eventuell sötning tillsammans med vaniljpulvret tills det blir riktigt poröst. Smält smöret.
  3. Vispa ner smör, crème fraiche/kesella/philadelphia och kryddorna.
  4. Vispa ner mandel- och kokosmjöl och fiberhusken.
  5. Smöra sockerkaksformen. Bröa den med kokosflingorna, om du vill ha det.
  6. Häll i bakpulver i smeten och vispa in det innan du häller ner smeten i formen.
  7. Skjuts in i ugnen! Runt en halvtimme blir nog bra.
  8. Ta ut ur ugnen när kakan fått fin färg. Låt svalna innan du försöker ta den ur formen. 
  9. Servera gärna med vispad grädde.
Trevlig fikastund!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar