Ingredienser och annat du behöver:
- Bunke
- Elvisp
- Ugnen på 175°C
- Slickepott
- Sockerkaksform
- Pensel
- Liten kastrull
- Mått
- 5 ägg
- 200 g crème fraiche/kesella. ELLER: 2 msk olja, 2 msk pofiber, ½ dl vatten
- 125 g smör
- 2.5 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl (Aman Prana)
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- Smör att pensla formen med
- Kokosflingor/pofiber att "bröa" formen med
Gör såhär:
- Ugnen på 175°C som sagt:)
- Vispa ägg och eventuell sötning tillsammans med vaniljpulvret tills det blir riktigt poröst. Smält smöret.
- Vispa ner smör, crème fraiche/kesella/philadelphia och kryddorna.
- Vispa ner mandel- och kokosmjöl och fiberhusken.
- Smöra sockerkaksformen. Bröa den med kokosflingorna, om du vill ha det.
- Häll i bakpulver i smeten och vispa in det innan du häller ner smeten i formen.
- Skjuts in i ugnen! Runt en halvtimme blir nog bra.
- Ta ut ur ugnen när kakan fått fin färg. Låt svalna innan du försöker ta den ur formen.
- Servera gärna med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar