Den här "pizzan" är utan botten och görs istället i en liten ugnsform i portionsstorlek.
Du behöver:
En ugnsform i portionsstorlek
Ugnen på 175 grader
En liten kastrull
Lite passerade tomater (på burk/tetra)
Salt och peppar
Pizzakrydda/oregano
Riven mozzarella
Riven "vanlig" ost
Valfri topping (jag tog påläggskalkon, som jag klippte i småbitar, och tonfisk)
Ev. en liten vitlöksklyfta
Ev. lite tomatpuré
Ev. en liten nypa socker
Gör såhär:
1. Häll i tomat, salt och peppar, pizzakrydda/oregano och eventuellt socker, tomatpuré och vitlök i en kastrull.
2. Låt såsen koka upp och låt puttra i några minuter.
3. Häll lite av såsen i ugnsformen. Ha inte i för mycket om du vill hålla igen på kolhydraterna. Någon centimeter blir bra.
4. Häll över mozzarella och vanlig ost, snåla inte:)
5. Häll på topping och ställ in i ugnen tills den ser klar ut (10 minuter ungefär).
6. Låt svalna.
KLÄRT!
TIPS! Om du har bråttom eller är lite lat av dig, kan du hälla i alla ingredienser till pizzasåsen direkt i formen, blanda ihop och häll på osten. Ställ in i ugnen i några minuter tills osten smält något, ta ut och lägg på topping. In i ugnen igen tills det är klart.
Innan pizzan ska in i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar