2012-10-22

Ekologist

Varför ska ekologiskt kött vara så DYRT? Jag menar, 279 kronor kilot som minst! Oxfilén från Uruguay i kyldisken var billigare och ändå en  finare, berest köttbit. Sjukt. Men men, jag fick ändå vackert betala för mina ekologiska varor (och en del konventionella i brist på alternativ) eftersom jag ville verkligen ha dem. Resulterade tillslut, när jag kom hem, i två minigratänger med massa keso och finfinfinfin-hackad rostbiff. Skar upp biffen i flera bitar som jag sedan frös in, så dem kommer räcka till åtminstone sex måltider. Ser man det så, blir det inte så dyrt per måltid helt plötsligt. Jag har sparat kvittot och ska försöka räkna ut hur mycket mina måltider kommer kosta mig. Sitter redan nu och försöker komma på maträtter för hela veckan som jag kan göra av det jag köpt. Vill inte behöva slänga något bara för att det blivit gammalt!

Jag upptäckte när jag gick i affären att jag verkligen tänkte igenom mina val av produkter. Behöver jag verkligen den här? Vad ska jag använda den i för mat? När ska jag använda den? Jag kände att jag var mycket mer medveten om mitt inhandlande.

Blev helt plötsligt sugen på blodpudding och kollade lite snabbt på nätet efter en lchf-variant. Om jag törs, kommer jag faktiskt prova göra en egen blodpudding!

Nä, nu är det minsann dags att hoppa i säng, ska upp hyfsat tidigt för att springa första intervallen på min utmaning. Gonatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar