2012-12-12

Paranötsbröd



Du behöver:
Degbunke
Slev
Elvisp
Kastrull
2 st bakplåtar
2 st bakplåtspapper
4 ägg
0,25 tsk salt
4 dl paranötsmjöl
4 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön (skalade)
1 dl linfrön
0,5 dl psylliumfrön
50 g smör
50 g kokosfett (ej smaksatt!)
1,5 msk fiberhusk
1,5 dl + 0,5 dl vatten
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
1. Vispa äggen och saltet hårt i några minuter i en degbunke.
2. Smält smör och kokosfett i en kastrull.
3. Häll i mandelmjöl, paranötsmjöl, sesamfrön, linfrön, psylliumfrön, pofiber, 1,5 dl vatten, och fiberhusk i äggvispet.
4. Häll i smör- och kokosfettsblandningen i bunken.
5. Blanda ihop allt med sleven ordentligt.
6. Låt degen vila i 15 minuter.
7. Häll i en halv deciliter vatten och bakpulvret och rör om ordentligt.
8. Gör brödkakor av degen, 18-20 stycken och lägg ut dem på plåtarna.
9. In i ugnen på 200 grader i några minuter (10?), tills de fått fin färg.
10. Låt svalna och njut sedan av en nybakad brödkaka med mycket smör på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar