Du behöver:
Degbunke
Elvisp
Slev
En brödform
Ugnsfolie
Ugnen på 175 grader
1 msk fiberhusk
Lite salt
3 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1-2 msk vallmofrön
3 ägg
1 ½ + ½ dl vatten
50 g smör
50 g kokosfett utan smak
½ dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kokosfettet så att det smälter ihop med smöret.
2. Vispa äggen med saltet hårt i några minuter.
3. Blanda ner mandelmjöl, pofiber, sesamfrön och fiberhusk. Om du vill kan du ha i extra vallmofrön i smeten också.
4. Tillsätt smör- och kokosfettsblandningen och 1 ½ dl vatten och rör om ordentligt med sleven.
5. Låt stå i 10-15 minuter och därefter tillsätter du ½ dl vatten till och rör om. Under tiden som smeten får stå, klär du brödformen med ugnsfolien.
6. Blanda ner bakpulvret och sleva i smeten i formen. Fördela jämnt.
7. Strö över vallmofröna och in i ugnen. Gräddas i 175 grader till fin färg i 35-45 minuter.
8. Låt svalna innan du tar ur brödet ur formen.
KLART!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar