2012-10-13

Omelett 2.0 (LCHF/Paleo)

Här kommer receptet på omeletten jag gjorde igår (åt den till lunch idag också)!


Du behöver:

En liten stekpanna
Två ägg
Smör/kokosfett utan smak till stekning (snåla inte!)
Lite vatten
Lite färdigtillagat och kryddat kött (jag lyxade med oxfilé)
Vårlök/purjolök/gräslök
Champinjoner
Ev. någon god ost (port salut, gräddost, västerbotten...)
Lite peppar (uteslut salt om osten är ganska salt)
Lite vitlökspulver eller en liten pressad vitlöksklyfta för den som inte tänkt träffa någon efteråt

Gör såhär:

1. Smält smör i en stekpanna.
2. Vispa ihop äggen med lite vatten (cirka två matskedar) och eventuell pressad vitlök.
3. Häll i äggen i pannan när den blivit varm.
4. Låt steka på medelhög värme tills omeletten fått fin färg på undersidan (man får kika lite under), krydda lite med peppar och vitlökspulver om du valde det framför färsk vitlök.
5. Under tiden skivar du champinjoner, vårlök och ost.
6. När du har vänt på omeletten så att den får stekas på andra sidan också, så lägger du på osten jämnt över hela ytan.
7. När osten smält och den nya undersidan också fått fin färg, lägger du över den på en tallrik med ostsidan upp.
8. Stek champinjoner och vårlök tills svampen mjuknat och antagit en lite mörkare färg.
9. Lägg över svamp, lök och kött på ena halvan av omeletten och vänd över den "otäckta" halvan.
Klärt!


 STEG 1.

 STEG 2.

 STEG 3.

 STEG 5.

 STEG 6.

 STEG 6.

STEG 7 och STEG 8.

STEG 9.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar