2012-10-18

Fakirfrallor light

Ville få ännu mindre kolhydratinnehåll i frallorna jag gjorde tidigare, så här kommer en uppdaterad version av det gamla receptet!
Innehåller totalt 13.3 g kolhydrater och ger 9-10 frallor (ca 1.48 g kh - ca 1.33 g kh), beroende på hur stora du vill ha dem.

Du behöver:
En degbunke
En bakplåt
Ett bakplåtspapper
½ dl kruskakli
½ dl Fibrex
½ dl linfrön
½ dl psylliumfrön
½ dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
4 st ägg
85 g smält smör
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
lite salt


Gör såhär:
1. Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, kruskakli, psylliumfrön, linfrön, kokosmjöl, Fibrex, salt och fiberhusk i en bunke.
2. Knäck i äggen.
3. Häll i det smälta smöret.
4. Häll i vattnet.
5. Rör om!
6. Låt svälla i cirka 15 minuter. Förbered plåt och papper under tiden och passa på att plocka undan alla grejer du inte behöver längre:)
7. Häll i bakpulvret och rör in i degen ordentligt. Tillsätt eventuellt en matsked eller två med vatten.
8. Forma degen till nio-tio stycken bollar som du lägger på plåten med bakplåtspapper på. Platta till lite grann på toppen av bullarna.
9. In i ugnen i cirka 20 minuter. Låt bröden stå inne tills de fått en fin färg.
10. Låt sedan bullarna få svalna på ett galler eller liknande innan du lägger dem i en påse.

Tips!
Lchf-bröd håller sig mycket fräschare om du förvarar dem i frysen och plockar fram så många du skall ha kvällen innan, så är de "dagsfärska" och möglar inte så snabbt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar